U bent nu hier:  Home » Wat is SEO en waarom is dit belangrijk voor je website?

Wat is SEO en waarom is dit belangrijk voor je website?


Je hebt er misschien wel vaker van gehoord: SEO. Maar wat houdt het nu precies in? En belangrijker: wat kan het jouw website en business opleveren? In dit artikel leggen we uit wat deze tak in marketing (SEO) nu precies is, wat het nu precies te bieden heeft en waar je op moet letten bij het kiezen van een SEO specialist. Lees snel verder! 

Wat is SEO?

De letterlijke SEO betekenis is Search Engine Optimization, zoekmachine optimalisatie in het Nederlands dus. Zoekmachine Optimalisatie houdt in dat je de vindbaarheid van jouw website of landingspagina’s optimaliseert (verbetert). Je wilt dus sneller gevonden worden in bijvoorbeeld Google. Je website wordt gevonden in de zoekresultatenpagina van Google (SERP). Hoe meer je optimaliseert aan en rondom je website, hoe hoger je in de zoekresultaten te zien bent bij bepaalde zoektermen. 

Waarom SEO? 

Maar liefst 90% van alle Nederlanders begint zijn zoektocht naar een dienst, product of bedrijf met een zoekterm in Google. Het is dus heel effectief voor je business om in Google hoger op te komen. Daarbij komt ook dat het conversiepercentage vanuit organisch verkeer (de bezoekers die je verkrijgt vanuit SEO) in de meeste gevallen beter is dan wanneer ze vanuit online advertenties (SEA) komen. 

Wat biedt SEO aan jouw business? 

Het optimaliseren van SEO is belangrijk voor je website en/of landingspagina’s. SEO biedt namelijk meer bezoekers en daarbij is het een duurzame marketingvorm is. Doordat je jouw website optimaliseert (techniek), kwalitatieve content schrijft en de autoriteit van je website verbetert, zal jouw website ‘pluspunten’ van Google krijgen. Hierdoor zal je website hoger in de zoekresultaten van Google komen te staan en dus eerder vindbaar zijn voor potentiële bezoekers/klanten. Het is een duurzame vorm van marketing, omdat je geoptimaliseerde site blijft staan. Advertenties kosten geld en leveren geen bezoekers meer op wanneer de advertenties stoppen. Bij SEO voer je een optimalisatie door en blijft deze voordelig voor het aantal bezoekers. 

Wat doet een SEO specialist? 

SEO is geen abracadabra, maar wel tijdrovend en vraagt veel ervaring. Wil je daarom je SEO optimaliseren en weet je niet waar je moet beginnen? Een SEO specialist kan je helpen. Een SEO expert begint bij een algemene analyse en ziet zo in een oogopslag welke optimalisaties doorgevoerd moeten worden. Een SEO specialist optimaliseert jouw website op het gebied van techniek (denk aan laadsnelheid), content (kwalitatief) en autoriteit (linkbuilding). Er zijn ook SEO expert die zich slechts op een van deze facetten specialiseren. Echter werkt het combineren van deze drie factoren het beste op jouw algehele SEO te optimaliseren. 

Hoe kies je de juiste specialist? 

Een goede SEO specialist kiezen voor je business is lastig. Er is nog geen duidelijke accreditatie of kwaliteitskeurmerk voor SEO specialisten. Daarom kan iedereen zich gemakkelijk zo noemen. Houd vooral in gedachten dat een goede SEO expert op alle drie de gebieden (techniek, content en linkbuilding) moet kunnen adviseren. Ook is het belangrijk je gezonde verstand te behouden. Geen enkele specialist kan beloven binnen twee maanden een gigant als bijvoorbeeld Bol.com voorbij te gaan. Elke SEO expert zal zijn best doen, maar het is belangrijk om realistisch te blijven. 

Kan een SEO specialist een positie in Google garanderen? 

Daarop is het antwoord (helaas) nee. Geen enkele SEO specialist kan een garantie afgeven op organische posities in zoekmachines. Dit komt omdat Google regelmatig de rankingfactoren aanpast. Dit kan een impact hebben op je posities. Ook moet je altijd goed rekening houden met de acties van concurrenten. Die kunnen je altijd (opeens) voorbij gaan.

Advertenties

jongerenarbeidsmarkt
Career-Jet, overzicht vacatures
Kaarten & Prenten
DaMedia
Branches
   
Administratief Landelijke vacaturebank
Bouwnijverheid Management
Chemie Media
Commercieel / Marketing Milieu-Agri-Food
Detacheringsbureau Onderwijs
Detailhandel Overheid
Financieel Overig
Gezondheidszorg Regionaal
Handige sites Senioren
Horeca Sport & Recreatie
HRM / P&O Studenten
ICT Techniek
Juridisch bestuurlijk Thuiswerk
Kunst cultuur Transport & Logistiek
Landelijk algemeen Uitzendbureau
Landelijk uitzendbureau Wervingselectie
Landelijk Werving & Selectie Wetenschap