U bent nu hier:  Home » Voordelen van detachering

Voordelen van detachering


Zowel voor bedrijven en organisaties als voor de gedetacheerde kleven er verschillende voordelen aan detacheringswerk. Als je werkzaam bent binnen de detachering werk je op contractbasis bij een bepaald detacheringsbureau. Hier wordt gezocht naar passende opdrachtgevers die aansluiten bij jouw wensen en kwaliteiten. Bij een goede match kan je worden uitgenodigd om op gesprek te komen. Een van de grote voordelen van detacheren is dat je als gedetacheerde steeds in een nieuwe omgeving terecht komt, waardoor je bezig blijft. Je doet nieuwe ervaring op en leert andere mensen kennen. Daarnaast is het ook voor de organisatie fijn om tijdelijk een nieuwe kracht binnen het team te hebben met een frisse blik op de zaken.

Wat is detachering?

Als je een werknemer detacheert is deze tijdelijk ergens anders werkzaam. Deze wordt als het ware ingehuurd door het andere bedrijf. Het lijkt een beetje op het uitzenden van een werkkracht, maar toch is dit niet hetzelfde. Organisaties die detacheren willen graag de zekerheid hebben van een flexibele werkkracht gedurende een afgesproken periode. Dit kan een periode van een aantal maanden zijn, maar ook totdat een bepaalde opdracht afgerond is. Het afgesproken werk wordt gedurende deze periode uitgevoerd door de gedetacheerde.

Wanneer is detachering interessant?

Detachering kan in veel gevallen een interessante optie zijn. Ten eerste is het eenvoudig om voor deze methode te kiezen, als je opzoek bent naar een tijdelijke medewerker. Je hebt bijvoorbeeld voor een aantal werken plaatsvervangend personeel nodig door ziekte of afwezigheid. Of er is een plotselinge toename in werkzaamheden en met het huidige personeel kan je niet aan de vraag voldoen. Ook in dat geval is het interessant om te detacheren. Ook kan het voor jezelf als gedetacheerde interessant zijn om hier aan mee te werken. Je blijft op deze manier constant bezig en je verbreedt je netwerk. Je doet nieuwe werkervaring op, wat natuurlijk goed staat op je CV.

Verschillende voordelen

Detacheren kan verschillende voordelen hebben. Houd je er bijvoorbeeld niet van om voor een lange tijd werkzaam te zijn op dezelfde plek en heb je liever wat afwisseling of een nieuwe uitdaging? Dan kan je als gedetacheerde aan het werk bij verschillende bedrijven. Daarnaast is dit ook een duurzame dienst, omdat je bedrijven helpt die tijdelijk behoefte hebben aan jouw werkzaamheden. Je hebt een nieuwe, frisse blik en dat wordt doorgaans zeer gewaardeerd. Je verbreedt daarnaast ook je horizon en doet nieuwe, relevante werkervaring op. Er zitten daarom verschillende voordelen aan detacheren, voor zowel het bedrijf als de gedetacheerde.

Advertenties

jongerenarbeidsmarkt
Career-Jet, overzicht vacatures
Kaarten & Prenten
DaMedia
Branches
   
Administratief Landelijke vacaturebank
Bouwnijverheid Management
Chemie Media
Commercieel / Marketing Milieu-Agri-Food
Detacheringsbureau Onderwijs
Detailhandel Overheid
Financieel Overig
Gezondheidszorg Regionaal
Handige sites Senioren
Horeca Sport & Recreatie
HRM / P&O Studenten
ICT Techniek
Juridisch bestuurlijk Thuiswerk
Kunst cultuur Transport & Logistiek
Landelijk algemeen Uitzendbureau
Landelijk uitzendbureau Wervingselectie
Landelijk Werving & Selectie Wetenschap