U bent nu hier:  Home » Gespecialiseerd financieel advies: behaal je WFT Basis diploma

Gespecialiseerd financieel advies: behaal je WFT Basis diploma


Wil jij (gespecialiseerd) financieel advies geven bij bijvoorbeeld een verzekeringsmaatschappij of bij een bank? Dit kan niet zomaar. Je hebt hiervoor een Wft diploma nodig. Dat is een duidelijke accreditatie voor het kennisniveau van een financieel adviseur. Op deze manier worden klanten altijd voorzien van kwalitatief goed advies. 

Er bestaan verschillende Wft-diploma’s. Je begint altijd met het behalen van het Wft basis diploma. Na het behalen van dit diploma kun je je specialiseren in verschillende facetten van de markt. In dit artikel leggen we de verschillende Wft-diploma’s uit en wat je hier precies meer kunt doen. 

Het Wft basis diploma 

Je behaalt altijd eerst (verplicht) het Wft basis diploma. Met dit diploma heb je een gedegen basiskennis van de financiële markt. Hiermee voldoen de meeste adviseurs aan de wettelijke eisen om adviezen aan klanten uit te brengen. 
Met het Wft basis diploma verkrijg je veel relevante financiële kennis, waarmee jij je werk goed kunt uitvoeren. In het specifiek ben je in staat om klanten te adviseren op het gebied van betalen, verzekeren en sparen.
Tijdens de Wft basis behandel je verschillende onderwerpen rondom de financiële markt, wet- en regelgeving en het bankwezen opzich. Daarbij leer je algemene financiële vaardigheden. 
Je kunt je buiten je Wft basis nog verder specialiseren in specifieke onderwerpen binnen de financiële markt. Hiervoor zijn verschillende Wft-diploma’s beschikbaar. 

Verschillende Wft-specialisaties 

Na het behalen van je Wft basis diploma wil je misschien ook bepaalde producten kunnen behandelen of een specifieke dienstverlening kunnen leveren. Hiervoor moet je je specialiseren met de Wft-specialisaties. Er zijn acht mogelijke specialisaties die je kunt behalen. Je moet hiervoor wel eerst je Wft-basis hebben behaald. 

We zetten de specialisaties voor je op een rij. 
• Wft Zorg 
• Wft Consumptief Krediet 
• Wft Schade Particulier 
• Wft Vermogen 
• Wft Inkomen 
• Wft Schade Zakelijk 
• Wft Hypothecair Krediet 
• Wft Pensioen 

We behandelen de specialisaties inhoudelijk hieronder. 

Wft Zorg 
Met het Wft diploma Zorg weet je alles over het zorgstelsel in Nederland. Ook ken jij de hierbij horende ziektekostenverzekeringen. Je kent onder andere het verschil in acceptatiebeleid van basisverzekeringen en aanvullende pakketten en kunt alle vragen rondom zorgverzekeringen beantwoorden. 

Wft Consumptief Krediet 
Beschik je over de Wft Consumptief Krediet? Dan mag je de gegevens en kredietbehoefte van de klant analyseren voor consumptieve bestedingsdoelen. Je beoordeelt de leencapaciteit, informeert de klant over diverse aflossingsvormen en kent de verschillende opties betreft aanvullende betaalbeschermers. 

Wft Schade Particulier 
Na het behalen van je Wft Schade particulier kun je jezelf schadeadviseur noemen. Je kunt na het behalen bemiddelen in particuliere schadeverzekeringen zoals auto-, woon-, reis-, rechtsbijstand- en vele andere verzekeringen. 

Wft Vermogen 
Word vermogensadviseur door het Wft vermogen te behalen. Adviseer natuurlijke personen in het beheer van vermogen in actuariële, fiscale, juridische en financiële zin. In het bijzonder over de voorzieningen die de bestemming hebben voor het pensioen, voor specifieke toekomstige uitgaven of juist vrij te besteden vermogen. 

Wft Inkomen 
Wil je specifiek advies geven over de inkomens van personen? Behaal dan het Wft inkomen. Als inkomensadviseur geef je adviezen over inkomensrisico bijvoorbeeld tijdens werkloosheid, ziekte en arbeidsongeschiktheid. Ook kun je schadebehandelingen afwikkelen, klanten begeleiden over re-integratietrajecten én je weet de ins en outs van de verschillende Arbo-instanties en hun dienstverleningen. 

Wft Schade Zakelijk
Wil je zakelijke klanten adviseren over verschille schaderisico’s? Dan moet je in het bezit zijn van het Wft Schade Zakelijk. Je bemiddelt in zakelijke schadeverzekeringen en kunt onderscheid maken tussen vermogend beschermende en materiële schadeverzekeringen. Je weet op verschillende facetten zakelijke adviezen uit te brengen. 

Wft Hypothecair Krediet 
Als hypotheekadviseur is het belangrijk dat je het plaatje passend weet te maken bij de wensen en toekomstplannen van jouw klant. Je weet de behoefte van de klant in kaart te brengen en beschikt over de juiste deskundigheid om je klanten van kwalitatief advies te voorzien. 

Wft Pensioen 
Na het behalen van het Wft Pensioen beschik jij over de kennis om de risico’s die betrekking hebben op de pensioenvoorziening in kaart te brengen. Je kunt de gevolgen van bijvoorbeeld ziekte of arbeidsongeschiktheid in kaart brengen voor de pensioenopbouw van je klanten. 

Verschillende Wft-specialisaties combineren 
Je hoeft het niet bij slechts één specialisatie te houden. Je kunt ook meerdere specialisaties combineren met elkaar. Je kunt de combinatie bijvoorbeeld gebruiken om particuliere en/of zakelijke klanten in complexere vraagstukken bij te staan. Voor deze functies is het vaak van belang om meerdere Wft-diploma’s te bezitten.

Advertenties

jongerenarbeidsmarkt
Career-Jet, overzicht vacatures
Kaarten & Prenten
DaMedia
Branches
   
Administratief Landelijke vacaturebank
Bouwnijverheid Management
Chemie Media
Commercieel / Marketing Milieu-Agri-Food
Detacheringsbureau Onderwijs
Detailhandel Overheid
Financieel Overig
Gezondheidszorg Regionaal
Handige sites Senioren
Horeca Sport & Recreatie
HRM / P&O Studenten
ICT Techniek
Juridisch bestuurlijk Thuiswerk
Kunst cultuur Transport & Logistiek
Landelijk algemeen Uitzendbureau
Landelijk uitzendbureau Wervingselectie
Landelijk Werving & Selectie Wetenschap