U bent nu hier:  Home » Gemakkelijk een CV maken met een CV template!

Gemakkelijk een CV maken met een CV template!


Je gaat solliciteren voor een nieuwe baan. Misschien is dit wel jouw droombaan! Je wilt natuurlijk je uiterste best doen om een goede indruk achter te laten en zoveel mogelijk kans te maken op die baan. Je wilt opvallen tussen die tientallen of misschien wel honderden sollicitanten. Hoe je dit doet? Door een volledig, nette en originele cv (gemaakt met een cv template) op te sturen. Dit kan soms er veel tijd en energie kosten, wat je liever in andere zaken steekt. Gelukkig hoef je niet meer een cv zelf te maken of ontwerpen. Wij hebben een handige tip hiervoor. Lees snel verder! 

Gebruik een cv template

Gebruik tijdens het maken van jouw cv een cv template. Dit bespaart enorm veel tijd en energie, wat je dan weer in andere zaken kan stoppen. Wat een cv template is? Een template is een vooraf gemaakt Word bestandje wat je enkel hoeft in te vullen. De vooraf gemaakt opmaak kan in de vorm van een agenda, uitnodiging, nota of cv zijn. Bij een cv template is er dus al een complete cv gemaakt, met mooie lay-out, welke je alleen nog moet invullen met jouw gegevens. Je bent dus in een handomdraai klaar met het maken van jouw cv! 

Een cv template in Word

In het programma Word (onderdeel van Microsoft Office) staan veel verschillende cv-templates die jij kan gebruiken. Ze zijn gratis en makkelijk op te zoeken. Belangrijke zaken als stijl, marges, regelafstand en lay-out zijn dus al ingesteld. Om een goede cv te maken moet je alleen nog de ontbrekende gegevens invullen. Natuurlijk heeft Word niet alleen een template voor het maken van een cv. Er zijn ook sjablonen voor bijvoorbeeld brieven, folders en rapporten.

Veel gratis cv templates

Er zijn verschillende gratis cv templates beschikbaar in MS Office. De cv-templates zijn gemakkelijk op te zoeken, te downloaden en kun je snel invullen met jouw gegevens. Je bent in principe dus snel klaar met het maken van jouw cv. Snelheid is dus niet het probleem. Echter gebruiken duizenden andere mensen per dag dezelfde cv templates van Word. Opvallen is dus een lastige kwestie als je deze cv-templates gebruikt om te solliciteren.

Een opvallend cv met een motivatiebrief

Hoe zorg je ervoor dat je snel klaar bent met je cv, maar toch opvalt tussen de vele sollicitanten met een origineel cv? Hiervoor bestaan verschillende sites waar je een cv template kunt downloaden. Deze site bevatten veel (héél veel) verschillende soorten cv-templates waar jij uit kunt kiezen. Zo vind je altijd een cv die goed bij jou past als persoon én origineel is. Dit (en het gebruiken van een motivatiebrief) zorgt ervoor dat je er uitspringt bij jouw nieuwe werkgever tussen al die Word cv templates. 

Waarom is een CV template belangrijk bij het solliciteren?

Professionele CV templates zorgen voor een goede eerste indruk, omdat je tussen alle andere sollicitanten uitspringt. Je nieuwe werkgever kan zien dat jij tijd en energie hebt gestoken in je eigen CV. Die eerste indruk is natuurlijk belangrijk. Met een professioneel, helder en persoonlijk CV verhoog je je kansen op die (droom)baan.

Advertenties

jongerenarbeidsmarkt
Career-Jet, overzicht vacatures
Kaarten & Prenten
DaMedia
Branches
   
Administratief Landelijke vacaturebank
Bouwnijverheid Management
Chemie Media
Commercieel / Marketing Milieu-Agri-Food
Detacheringsbureau Onderwijs
Detailhandel Overheid
Financieel Overig
Gezondheidszorg Regionaal
Handige sites Senioren
Horeca Sport & Recreatie
HRM / P&O Studenten
ICT Techniek
Juridisch bestuurlijk Thuiswerk
Kunst cultuur Transport & Logistiek
Landelijk algemeen Uitzendbureau
Landelijk uitzendbureau Wervingselectie
Landelijk Werving & Selectie Wetenschap