U bent nu hier:  Home » Freelancer op afstand inhuren zo doe je dat

Freelancer op afstand inhuren zo doe je dat


In een aantal vakgebieden kiezen diverse bedrijven ervoor om een freelancer in te huren om een opdracht in naam van hun bedrijf uit te voeren. Of je er nou voor kiest om een freelancer uit Nederland aan te nemen of er een vanuit het buitenland aan te nemen, in beide gevallen zijn er een aantal aandachtspunten zoals het opstellen van een freelance overeenkomst, waar je rekening mee moet houden tijdens het zoeken naar een geschikte freelancer voor jouw opdracht. Welke aandachtspunten dit zijn lees je hier.

Weet waar je naar zoekt

Voordat je begint met het zoeken naar de juiste freelancer is het belangrijk dat je voor jezelf en voor de sollicitanten duidelijk hebt waar je naar op zoek bent. Natuurlijk wil je dat de opdracht zo goed en volledig mogelijk op afstand kan worden uitgevoerd. Bereid daarom goede vragen voor het sollicitatiegesprek voor, waarmee je gemakkelijk kan zien of een sollicitant geschikt is voor jouw opdracht.

Een sollicitatiegesprek op afstand

Een sollicitatiegesprek via een videogesprek is natuurlijk compleet anders dan sollicitatiegesprek op een fysieke locatie. Daarom is het belangrijk dat je je ervan bewust bent dat het sollicitatiegesprek een tikje anders loopt. Stel daarom van tevoren een duidelijke planning samen van hoe je wilt dat het videogesprek verloopt en ligt de sollicitant hier aan het begin van het gesprek over in. Zorg daarnaast ook voor dat je tijdens het videogesprek al je aandacht voor de solliciterende freelancers hebt. Vervolgens geef je aan het einde van het videogesprek de sollicitant een duidelijke indicatie van wanneer hij of zij een reactie kan verwachten over de verdere procedure van de sollicitatie.

Freelance overeenkomst

Tenslotte is het hartstikke belangrijk dat zodra je een freelancer hebt gekozen voor het uitvoeren van jouw opdracht, er een freelance overeenkomst wordt vastgelegd. Deze is nodig om bij de Belastingdienst aan te geven dat de freelancer zelfstandig werkt en niet bij jou in dienst is. Als je dit niet doet loop je het risico dat de Belastingdienst er wel van uitgaat dat de freelancer voor jou bedrijf werkt en kan je worden geconfronteerd met het betalen van een loonheffing. Dit is een dus een onmisbaar aspect wanneer je een freelancer op afstand inhuurt.

freelancer inhuren

Advertenties

jongerenarbeidsmarkt
Career-Jet, overzicht vacatures
Kaarten & Prenten
DaMedia
Branches
   
Administratief Landelijke vacaturebank
Bouwnijverheid Management
Chemie Media
Commercieel / Marketing Milieu-Agri-Food
Detacheringsbureau Onderwijs
Detailhandel Overheid
Financieel Overig
Gezondheidszorg Regionaal
Handige sites Senioren
Horeca Sport & Recreatie
HRM / P&O Studenten
ICT Techniek
Juridisch bestuurlijk Thuiswerk
Kunst cultuur Transport & Logistiek
Landelijk algemeen Uitzendbureau
Landelijk uitzendbureau Wervingselectie
Landelijk Werving & Selectie Wetenschap