U bent nu hier:  Home » 4 sollicitatietips om die baan wel te krijgen

4 sollicitatietips om die baan wel te krijgen


Ben jij aan het solliciteren of ben je van plan om op sollicitatiegesprek te gaan? Wij hebben speciaal voor jou 4 tips om die baan wél te krijgen na het solliciteren. Het is dus verstandig om onderstaande tips goed door te lezen.

1. Ruim op tijd

Het klinkt heel logisch: op tijd komen op je sollicitatiegesprek. Maar wij bedoelen met ruim op tijd komen dat je een half uur van tevoren op de locatie bent. Zo heb je marge ingebouwd voor als je iets overkomt onderweg. Ook geeft het aan dat je de tijd neemt voor de sollicitatie en afspraken nakomt. Een sollicitant die ruim op tijd aanwezig is wordt eerder aangenomen als een sollicitant die stipt op tijd bezweet naar binnen komt rennen.

2. Google je eigen naam

De meeste werkgevers zoeken eerst je naam voordat je op gesprek komt. Het is dus verstandig om eerst je naam te Googlen voordat je op gesprek komt. Houd rekening met de dingen die je op het internet plaatst. Wanneer er tijdens het Googlen iets naar boven komt wat van negatieve invloed kan zijn dan is het aangeraden om dit te verwijderen. Het afschermen van je social media accounts is ook aangeraden.

3. Zorg voor een verzorgd uiterlijk

Bij een sollicitatie is het belangrijk om er verzorgd uit te zien. Doe nette kleren aan, poets je tanden en besteed tijd aan je kapsel. Online zijn genoeg tips te vinden op het gebied van kleding bij een sollicitatiegesprek. Wanneer je solliciteert op een goede baan op kantoor dan is een maatpak aangeraden. Bij Suitable kan je terecht voor betaalbare pakken voor mannen en via Bespaardeals ontvang je ook nog eens korting op je pak.

4. Verdiep je in de functie

Het is belangrijk om voordat je op gesprek gaat jezelf te verdiepen in de functie. Zo kan je in het gesprek direct hebben over de komende taken en je ervaring ermee. Zijn er taken waar je geen ervaring mee hebt? Verdiep je hierin en laat de werkgever zien dat je graag wilt leren.

sollicitatietips

Advertenties

jongerenarbeidsmarkt
Career-Jet, overzicht vacatures
Kaarten & Prenten
DaMedia
Branches
   
Administratief Landelijke vacaturebank
Bouwnijverheid Management
Chemie Media
Commercieel / Marketing Milieu-Agri-Food
Detacheringsbureau Onderwijs
Detailhandel Overheid
Financieel Overig
Gezondheidszorg Regionaal
Handige sites Senioren
Horeca Sport & Recreatie
HRM / P&O Studenten
ICT Techniek
Juridisch bestuurlijk Thuiswerk
Kunst cultuur Transport & Logistiek
Landelijk algemeen Uitzendbureau
Landelijk uitzendbureau Wervingselectie
Landelijk Werving & Selectie Wetenschap