U bent nu hier:  Home » ICT

ICT


De informatie- en communicatietechnologie, afgekort ICT, is een relatief jonge bedrijfstak. Ontstaan door de invoering van grootschalige kennis- en communicatiesystemen en explosief gegroeid na de invoering van de computer. Tegenwoordig maakt elk bedrijf, elke organisatie en zelfs bijna ieder huishouden gebruik van ICT.

Het bedrijfsleven is zó afhankelijk van netwerken, databanken en interne systemen dat ICT’ers onmisbaar zijn geworden. Wie een beetje handig is met computers kan al gauw een mooie carrière maken als systeem- of implementatiebeheerder en helpdeskmedewerker. Vakkundige programmeurs, software ontwikkelaars en webdesigners zijn zo gewild dat ze de banen voor het uitkiezen hebben. In deze branche valt dan ook veel geld te verdienen.

Wie in de ICT wil werken heeft op zijn minst een gerichte opleiding op MBO niveau nodig. De echt goed verdienende functies zijn veelal op HBO en universitair niveau. Om ‘bij te blijven’ in deze snel veranderende bedrijfstak is het heel belangrijk regelmatig cursussen te volgen.


» Selecteer hiernaast een van de websites uit de lijstAdvertenties

jongerenarbeidsmarkt
Branches
   
Administratief Landelijke vacaturebank
Bouwnijverheid Management
Chemie Media
Commercieel / Marketing Milieu-Agri-Food
Detacheringsbureau Onderwijs
Detailhandel Overheid
Financieel Overig
Gezondheidszorg Regionaal
Handige sites Senioren
Horeca Sport & Recreatie
HRM / P&O Studenten
ICT Techniek
Juridisch bestuurlijk Thuiswerk
Kunst cultuur Transport & Logistiek
Landelijk algemeen Uitzendbureau
Landelijk uitzendbureau Wervingselectie
Landelijk Werving & Selectie Wetenschap